Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne Vriezenveen

Brandweer Twente is in 2021 gestart met het vervangen van haar tankautospuiten. De tankautospuit, het basisvoertuig en afgekort TS, wordt gebruikt bij inzetten voor brand, technische hulpverlening, waterongevallen en incidenten met gevaarlijke stoffen. Maandag 20 november krijgt de kazerne in Vriezenveen haar nieuwe auto.

Compleet nieuwe vloot

De nieuwe voertuigen vervangen de huidige TS’en, die na jaren dienst- en inzeturen aan vervanging toe zijn. Sinds 2021 is een deel van de Twentse vloot al vervangen. Vanaf november dit jaar vervangen we op nog 16 kazernes de tankautospuit. Als de laatste in 2024 in ontvangst is genomen, zijn alle 29 Twentse kazernes voorzien van het nieuwe type voertuig.

Welkom in Vriezenveen

Op maandagavond 20 november draagt de korpsleiding, in aanwezigheid van de burgemeester van Twenterand Hans Broekhuizen, om 19.30 uur de nieuwe TS officieel over aan de korpsleden van de kazerne Vriezenveen aan de Zuivering 30. De brandweerkazerne in Vriezenveen is een kazerne van waaruit onze brandweervrijwilligers uitrukken, telt 30 vrijwilligers en heeft jaarlijks zo’n 120 uitrukken. Het personeel van Vriezenveen is erg enthousiast over de nieuwe auto: “Met deze nieuwe TS beschikken we over een goed doordacht voertuig waarmee we onze inzet nog professioneler uit kunnen voeren,” vertelt kazernecoördinator Arjan Webbink.

Uniek voertuig

De nieuwe tankautospuiten zijn speciaal voor Brandweer Twente ontworpen en uitgerust met de modernste apparatuur en innovatieve snufjes. Het voertuig is zo efficiënt mogelijk ingericht. De uitlaat is bijvoorbeeld erg compact waardoor geen opbergruimte verloren gaat. Daarnaast is de ruime manschappencabine kenmerkend, hier is plek voor in totaal zeven personen. De bepakking en de materialen, die bij het begin van een inzet nodig zijn, hebben een plek gekregen in de manschappencabine. Zo kunnen de brandweermensen de inzet zo efficiënt mogelijk uitvoeren. Niet alleen het voertuig, maar ook de bepakking is nieuw. Een groot deel van deze materialen is geleverd door Twentse ondernemers.

Technische specificaties

• Chassis: Iveco Eurocargo Fire Fighting 160E32 4×2 (Euro 6) • Opbouw: Hilton/Magirus TLF2000 • Motor: 6-cilinder diesel, 235 kW (320 PK) • Aandrijving: automatische versnellingsbak (Allisson) • Wielbasis: 4.185 mm

Lees het volledige artikel bij Nady Wessels.

Laat dit artikel viral gaan in Vriezenveen, deel het met je vrienden!

Auteur

Redactie deVriezenveengids.nl
Redactie deVriezenveengids.nl

Nieuws door Nady Wessels. Lees het volledige artikel op hun website.

  1. Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne Vriezenveen

Gerelateerde berichten